Психологът Росен Йорданов гневен: Уволнението на проф. Балтов беше като шамар. Един антиваксър коли и беси в здравното министерство. Това е направо цинично!

Парламентът беше импотентен във всичките му смисли и той беше пример за това, което не трябва да се случва в българския парламентарен живот. Надпреварата за това да се излагаш повече сякаш беше умислена, сякаш това трябваше окончателно да дискредитира идеята за парламентаризъм в България. Това заяви пред Нова телевизия криминалният психолог Росен Йорданов.

Той определи като „вакханалия на нарцистични изяви, абстиненция от това да търсиш камерите“. Йорданов посочи като ярък пример на тази „абстиненция“ Татяна Дончева, която използвала всеки удобен момент, за да се позиционира пред обективите. Той оцени и „стила“ на Тошко Йорданов, който демонстрира „индивидуалност“ в парламента, носейки щампирани метъл тениски под „официалното“ си сако. „Ако наистина е носил тениска на „Мейдън“, значи това е най-доброто му качество“, заяви психологът.

Политиката не е мръсна дума, но ние тепърва се учим. Ние сме изключително неграмотни. Можем с лекота да се деидентифицираме от парламента, но на практика това е представителството на българския народ. Хората се мразят зад всякакви линии и барикади, ако щете“, коментира Йорданов.

В студиото бе коментирано напрежението сред медиците у нас, които открито излизат на бунт срещу служебния здравен министър Стойчо Кацаров. Стотици хора в бели престилки недоволстват срещу орязания бюджет и ощетяването на борещите се на първа линия срещу коронавируса.

„Аз ще кажа две неща – лично и професионално. Личното, което искам да кажа е, че се чувствам лично засегнат от тълкуването на труда на санитарите. Преди 4 месеца бях в абсолютно безпомощно състояние и бях буквално в ръцете на едни жени, на които им благодаря. Другото нещо, което ще кажа професионално, е следното. В психологията има една теория, според която има различни мотиви с различна степен на влияние. Сред едни от мотивите са „хигиенните фактори“ – парите. Тези пари, които се даваха, макар и недостатъчно, отнемането им или възпрепятсването на даването им със сигурност ще настрои хората срещу тези, които са ги ограничили“, коментира Росен Йорданов.

„Уволнението на проф. Балтов беше като шамар. Беше много грозно! Хората, които са се хвърлили срещу ковида, изведнъж идва някой, който миналата година говореше антиваксърски неща, той съди, коли и беси в министерството. Това е направо цинично!“, заяви Росен Йорданов.

„Няма ненаказано добро“, добави той, спомняйки си и уволнението на проф. Тодор Кантарджиев.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

120 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Актуално