Пуснаха под домашен арест Кристиан Николов, причинил катастрофата с Милен Цветков

Софийският градски съд пусна под домашен арест подсъдимия за жестоката катастрофа, при която загина Милен Цветков. Решението не е окончателно и подлежи на протест.

По-леката мярка трябва да се потвърди от по-горна съдебна инстанция. През това време Николов ще продължи да e с най-тежката мярка „задържане под стража“ докато не се произнесе Софийският апелативен съд. От прокуратурата заявиха, че ще протестират днешното решение.

Ако бъде пуснат под домашен арест той ще трябва да носи електронна гривна.

„Електронната гривна контролира придвижването на лицето и обстоятелствата дали напуска адреса. Тоест не е необходима толкова честа проверка физическа, която по-рано се осъществяваше от съответните полицейски органи”, заяви адвокат Константин Симеонов.

По време на заседанието защитниците на Кристиан Николов заявиха, че той работи в затвора, показал усърдие и отговорно отношение, поради което бил награден с писмена похвала. Посещавал и курсове по компютърна грамотност. Те изтъкнаха, че няма опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление и поискаха освобождаването му под домашен арест, съобщава БНТ.

Самият Николов заяви, че напълно осъзнава причинената трагедия и поднесе съболезнования на близките. Той поиска да бъде пуснат под домашен арест.

На днешното заседание трябваше да бъде представена ключова експертиза, но вещите лица не се явиха.

Николов досега беше с най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”. Той е подсъдим за тежката катастрофа, в която загина Цветков на връх Великден миналата година. Приетата химическа експертиза доказа, че 23-годишният Николов е ударил автомобила на телевизионния водещ под въздействието на 3 вида наркотици.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

934 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Актуално