Раздават 4000 маски в Благоевград

Поръчани са 4000 маски, които ще бъдат раздадени на всички служители на администрацията и служители на други общински предприятия, които ще продължат да работят по време на периода на карантина. Това уточни кметът на Благоевград Румен Томов. Предвидено е да бъдат раздадени такива и на социално слабите и възрастни хора в града, които по една или друга причина, нямат възможност да се снабдят с предпазните маски.

Предстои още да се възложи на фирмите, които се занимават с обезпаразитяване на територията на община Благоевград, да обработят и дезинфекцират и зелените площи в града.

Утре, в 9 часа сутринта се събира Оперативния щаб, ще присъстват и представители на общинска фирма „Биострой“, за да се обсъдят и допълнителните мерки, които да бъдат предприети в следващите дни.

По повод запитванията за дезинфекция на улиците и обществените площи в Благоевград Томов поясни, че че такива вече са разпоредени, като с оглед метереологичната обстановка, те ще започнат след спиране на дъжда.

Искам да заявя най-отговорно, че по време на пандемия, когато ситуацията налага адекватни мерки и сериозна работа, най-неуместното е да се прави ПР от това, както се опитаха определени хора. Смятам, че в тази ситуация е добре да работим целенасочено, а не да шумим в медиите и да създваме допълнително утежняване и напрежение в обществото.

Действия по дезифенкциране на града вече са предприети и има конкретни разпореждания.

Според метеорологичните прогнози, се очаква до довечера дъждът да спре и тогава ще започне дезинфекцията, по предварително изготвеният график.

Общинска фирма „Биострой“ започва дезинфекция, като към водата в цистерните ще се добавя дезинфектант във връзка с разпоредените и предприети мерки от Общинския кризисен щаб.

Разпореждането за дезинфекция включва територията на целия град- парк Бачиново, центъра на града и всички квартали. Целият състав на общинското предприятие „Биострой“ е мобилизиран да изпълнява мерките на общинския оперативен щаб.

Със заповедта издадена вчера съм разпоредил, да се извършва четирикратна дезинфекция на автобусите на градския транспорт и спирките на масовия транспорт, всички общински сгради и районни администрации, като с приоритет са зоните за работа с граждани, заяви кметът Томов./agencia.bg/

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

147 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Актуално