Състезатели по ММА нахлуха в Министерството на спорта

Група състезатели по ММА са нахлули в Министерството на спорта, научи NOVA. На място има полиция и жандармерия.

Стъки поиска среща с Кузманов във връзка с обвиненията, отправени от служебния министър и Антон Кутев за нередности, свързани с парите, които са получавали определени сдружения, включително и федерацията по ММА, по програма на Министерството за финансиране на различни проекти. Такава среща не е била уговорена, което е и причината да се подаде сигнал до 112. В крайна сметка такъв разговор е бил проведен.

Причината за недоволството е скандала от последните дни. Говорителят на правителството Антон Кутев изнесе информация за неправомерно похарчени пари от Министерството на спорта. Според него федерацията на Недков е взела над 1 млн. лв., а според самия Недков става дума за 5 пъти по-малка сума.

„Аз не отговарям за думи на хора които говорят каквото и да било. Относно милионите уточнихме, че те са в годините, а някой ако е казал че ги е взел днес… няма как да отговарям”, заяви спортният министър.

„Господин Недков е влизал тук като председател на федерацията. Вадят се в момента записите от камерите, които ще ви бъдат предоставени. Обвинения срещу Недков меко казано няма. Констатирано е че като всички останали той получава пари. Предходният  министър е определил.. има правила които не са спазени. За някои са спазени, за други не са. Не отговарям за чужди думи”, добави той.

„Прави впечатление че 4 организации всяка година печелят пари. Прави впечатление как е направен конкурсът последната година”, казва още спортният министър.

„От онзи ден разбирам, че министерството не е министерство на държавата, а на красен Кралев”, каза още Андрей Кузманов.

Той добави, че не се е извинявал на никого.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

448 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Актуално