Тарикатите от София – да не се връщат!

Тарикатите от София – да не се връщат!
От всичко казано и случило се днес станаха ясни две неща. Първо, че с липса на категоричност от страна на НОЩ е възможно бял ДЕН да не видим. И второ – че от пожелателни фрази от рода на: Не е желателно столичани по празниците да се възползват от постоянния си адрес, за да пътуват до родните си места… файда няма. Никаква!

Защото столичани не само че хукнаха на юруш към родните си места, респективно възрастните си родители и роднини, ами тръгнаха точно от мястото, което според всички статистики, които слушаме поне по два пъти на ден, е огнището на коронавируса в България. 486 души от заразените са точно в столицата. А това е повече от половината от цялата страна!

Къде изчезна категоричността на генерала: Да не излиза!, с която толкова се забавляме напоследък? Защо тези хиляди любители на празничната софра не бяха спрени? Самият проф. Мутафчийски днес ясно каза: „Излизането на толкова много хора ще доведе разнасянето на заразата по всички краища на България. Предстоят ни много напрегнати и интересни времена”.

Че ще са напрегнати, е повече от ясно. За „интересното”, можем да поспорим. Не са ми интересни нито абсолютната липса на елементарна дисциплина и лична отговорност, нито дразнещият егоизъм на маса народ, нито постоянните крясъци, че някой ни е виновен за всичко.

Няма да са интересни и цифрите със заразени и трупове след 10-ина дни. Те просто ще са тъжни…/glas.bg/

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

134 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Актуално