Вълна от подкрепа за уволнения проф. Балтов: Реваншизъм! Безумие! Несправедливост!

Новината за уволнението на проф. Асен Балтов от „Пирогов“ завари неподготвени всички, които го познават като човек и лекар.

В първия работен ден след отпуск уволниха проф. Асен Балтов от Пирогов

„Уволнен! След 21 години работа в Пирогов!“, написа той в социалните мрежи.

Под съобщението му за броени минути се изля огромна вълна от подкрепа, включително от лекари и политици. Последваха и други позиции в негова защита.

„Стига! Сериозно ли?! Прост реваншизъм! Но има и утре“, написа д-р Таня Андреева – лекар, бивш депутат от БСП и министър на здравеопазването.

Възмущение изказва и друг бивш здравен министър – Десислава Атанасова, понастоящем председател на ПГ на ГЕРБ: „Това е отвратителна саморазправа с един истински професионалист. Никой не може да ти отнеме уменията, ръцете и любовта на пациентите“, категорична е тя.

Ето и част от останалите коментари:

проф. д-р Николай Габровски, д.м.н. – неврохирург:

„Преди минути научих, че Асен Балтов е бил уволнен и вече не е лекар в болница „Пирогов”.

Политическите уволнения на ръководни позиции са нещо обяснимо. Но политическите уволнения на лекари са съвсем друго. Практика от епохи, които си мислихме, че сме загърбили. Позорна история“

Гергана Венкова, журналист, бивш пиар на „Пирогов“:

„Само да припомня! УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ беше преобразена отвън и отвътре в пандемия. Стана възможно, защото за Асен Балтов тази болница е много повече от работно място. Хора като него правят „Пирогов” това, което е, отвъд новата база! Какво ще оставят след себе си следващите?“

Валентин Радев, ГЕРБ:

„Професоре, това шега ли е или Кацаров съвсем е превъртял!?“

Богомил Бонев, бивш министър на вътрешните работи:

„Защото има излишък от добри лекари ли!? Талибанска работа“

Любомир Огнянов, журналист:

„Да уволниш един от най-добрите травматолози проф. Асен Балтов е безумие! *** Наблюдавайки последните политизирани уволнения конкуренцията сред ниските храсти, препикавани от зайците е безмилостно жестока“

Георг Георгиев, бивш зам.-министър на външните работи:

„Уволнението на проф. Балтов е показателно за манталитета и средствата, с които си служат Румен Радев и групировката му. Това са тип хора, които не биха се поколебали да прегазят, когото и да е. Да минат през личността и биографията и на най-способния и почтен професионалист, само и само, за да задоволят комплексираните си дребни души. Позорно е България да се представлява от подобен тип. Но няма все да е така.

Димитър Петров, социолог и коментатор:

„Да отстраниш проф. Балтов като директор на „Пирогов“ – ОК, никой не е венчан за директорското кресло. Но да го уволниш като лекар от „Пирогов“ не е просто „изчегъртване“, а прилича на разправа. Подобна на уволненията в академичните среди след 1944 г.“

Екатерина Анева, журналист

Проф. Балтов падна. „Изчегъртан е“.

Е, дано не ви се налага да имате нужда от неговата експертиза като хирург, като лекар. Защото няма кой да ви оперира вече, не след 10 години. Тук и сега вече няма кой да поеме тази отговорност.

Това си избрахте – това получихте. Но невинните хора, които ще паднат жертва на вашата антиваксърска, чалгарска, реваншистка глупост, кой ще върне?

Стефан Ташев, журналист

Когато си тъпа фуражка и мозъкът ти е един пръст се получава това. Уволнението на проф. Балтов го изстрелва автоматично в политиката. И то с огромен рейтинг. Браво Радев, браво Кацаров.

Борис Марков, политик

Днес, зелените чорапи обявиха война на белите престилки.

И ще я загубят.

Да уволниш доктор заради политически различия, по време на световна пандемия и когато всеки доктор е безценен, това единствено показва пълната функционална неграмотност на президента. Той наистина не разбира и е превърнал всичко в лична вендета.

Абсолютно срамно е да се изпитва симпатия към толкова глупав човек с толкова голямо его.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

124 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Актуално