Върховната прокуратура да се заеме с разследването на катастрофата, при която загина Милен Цветков

Главния прокурор Иван Гешев нареди разследването в Софийската градска прокуратура на катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков, да бъде взето на специален отчет от Апелативната и Върховната прокуратури.

Предстои дежурен прокурор да разпореди удължаване със 72 часа ареста на водача, предизвикал трагедията. Най-вероятно във вторник или в сряда ще бъде поискано от Софийски градски съд и постоянен арест на Кристиан Николов.

Държавното обвинение ще разпореди и да се извърши проверка на произхода на парите, с които е закупен джипът, като обект на инспекцията ще бъдат и родителите на шофьора. Именно по 2 разследвания, започнати под ръководството на Гешев, от година и половина в ареста е бизнесмена Миню Стайков, който се оказва съдружник на майката на шофьора – изпълнителният директор на „Винпром Карнобат“ Десислава Николова. За „NOVA“ тя е заявила единствено:

„Нищо не мога да потвърдя“.
Припомняме, че навръх Великден журналистът Милен Цветков е спрял на червен светофар на кръстовище до столичен мол. В същия момент в колата му отзад се е врязала тази на 22-годишен мъж. Оказало се, че по-младият е с положителна проба за амфетамин и канабис.

Пристигналите на място спешни медици установили, че Цветков все още има пулс и поели с него към „Пирогов“. По път за болницата обаче журналистът издъхнал.

Шофьорът, предизвикал пътното произшествие, е от София и притежава книжка от 2016 г. Досега в досието му фигурирало само едно нарушение.

По случая е образувано досъдебно производство. Иззети са и видеокадри от камерите за наблюдение в района. Наказанието, предвидено в закона за подобно престъпление, е от 3 до 15 години затвор.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

135 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Актуално