Водите на река Струма са опасно близо до село Тополница

Отместено корито на река Струма застрашава село Тополница в Петричко. Местните хора се опасяват, че при пролетното снеготопене водите може да достигнат до къщите.

 

Придошлите води са довлекли много интертни материали, а това е причинило изместване на коритото надясно в посока с. Тополница. Според местните хора за последната година преместването е с 40 метра. Засега изглежда, че къщите са на безопасна височина. При продължаващо изземване на брега от реката обаче, опасността за домовете ще стане реална.

 

Според кмета на селото Любен Маринополски реката е започнала да променя коритото си и десният бряг го подяжда сериозно. “Притесненията са ми, че ще почне да завладява и земеделски земи, което не е добре за нашите селскостопански производители. Изсипват се за кратко време много валежи, а тая вода трябва да иде някъде. Дигата на места е вече компроментирана, това са инертни материали,това са острови донесени от водата”, заяви той пред NOVA. По думите му трябва да се помисли по въпроса да се отдадат на концесия.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

189 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Актуално