Връщат маските в магазините! С маски и в заведенията на закрито!

От утре 0 часа влизат следните мерки: Всички мероприятия на закрито да бъдат организирани до 50% от капацитета на съответната зала, като задължително се носят маски, шлемове, включително и в нощните заведения на закрито. На закритите обществени места – магазини, молове и други търговски обекти, както и в кината и театрите, да се спазва физическата дистанция и задължително да се носят маски! Персоналът задължително трябва да носи маски!

За съжаление има увеличение на броя на заразените с COVID-19 и неспазване на дисциплината от българските граждани.

Искаме по-стриктно спазване на действащите мерки.

Това каза здравният министър Кирил Ананиев на брифинг в здравното министерство във връзка с разпространението на COVID-19 и противоепидемичните мерки у нас.

На брифинга присъстват представители на Националния оперативен щаб и директори на лечебни заведения.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова също присъства.

„Направихме задълбочен анализ за разпространението на коронавируса в нашата страна на седмична основа, което показва увеличение на броя на положителните носители на K-19 от една страна и неспазване на дисциплината от друга страна на много от българите“, каза министър Кирил Ананиев.

„Това ни дава основание, без да въвеждаме някакви нови извънредни, тежки мерки да се обърнем чрез вас към българските граждани и да поискаме от тях по-стриктно спазване на действащите мерки, за да няма по-високо разпространение на вируса и от там по-висока степен на заболяване на гражданите“, заяви Ананиев.

„Засилваме масовия контрол по спазването на всички противоепидемични мерки“, добави Ананиев.

„Обсъждаме и ще вземем решение до края на седмицата дали ще продължим извънредната епидемична ситуация в страната“, каза той.

Очаквайте подробности

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

39 397 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Актуално