Черна мълния: Уникална 53-годишна Волга без пробег бе открита в Германия СНИМКИ

Черна мълния: Уникална 53-годишна Волга без пробег бе открита в Германия СНИМКИ

В годините на производството си тази Волга се смяташе за символ на успех и благополучие. Тя е била притежание само на заможни хора и различни представители на властта.

Малко по-късно обаче ГАЗ-21 загубил много високата си цена, но не загубил своята автентичност. Производството на този модел е спряло през далечната 1970 г. и съответно подобни коли практически не са достигнали до наши дни.

Въпреки това, обаче, периодично се срещат автомобили без пробег. Повечето от тях са престояли законсервирани в гаражи по една или друга причина. Именно за една такава машина ще ви разкажем днес.

Тази черна Волга беше намерена в Германия и сега се продава в германския град Лемвердер. Според собственика, за целия период на експлоатация автомобилът е изминала само 2000 километра.

Преди колата да бъде пусната за продажба, в нея са били коригирани всички недостатъци, които времето оставило като отпечатък. Колата е била оборудвана с нови спирачки, а също така е прегледано и цялото окабеляване.

 

Продавачът обаче уверява, че всички елементи на автомобила са останали оригинални. Газ-21 е оборудван с 2,5-литров 4-цилиндров двигател с мощност от 85 к.с., който работи с 3-степенна скоростна кутия.

Този автомобил е слязъл от конвейера през 1967 г. и днес, за тази рядка машина собственикът възнамерява да получи солидната сума от 16 000 евро. /autobliz.bg/

 

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

805 преглеждания

One thought on “Черна мълния: Уникална 53-годишна Волга без пробег бе открита в Германия СНИМКИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Авто