Показаха Москвич-2141 от 1988 в идеално състояние

Капсула на времето: Показаха Москвич-2141 от 1988 в идеално състояние ВИДЕО

Авторът на YouTube канала Roma Urraco разказва за един от първите хечбеци от модела с предно задвижване с двигател ВАЗ-2106.

От август 1988 г. Москвичът е пропътувал по-малко от 25 хиляди километра, редовно е преминавал техническо обслужване и е съхраняван в сух гараж, поради което се намира в състояние на нов автомобил – „капсула на времето“.

Първият собственик на бежовия хечбек е успял да запази ранния Москвич-2141 почти в заводския му вид: на колата са инсталирани съветски гуми MI-180, има сервизна книжка с отбелязване на обслужването през октомври 1988 г. и маркировъчни табели.

Както всички ранни коли от модела, машината е оборудвана с 1.6-литров двигател с мощност от 80 конски сили и петстепенна механична скоростна кутия.

По корпуса няма следи от ръжда, вътрешната облицовка и интериорните елементи изглеждат непокътнати, а единствената намеса в дизайна е инсталирането на газово оборудване.

Въпреки че повече от 716 хиляди подобни коли Москвич са слезли от монтажната линия на завода АЗЛК от 1986 до 2001 г., поради ниското качество на сглобяване и компоненти, както и лошата корозионна устойчивост на каросерията, повечето такива хечбеци вече не се експлоатират./blitz.bg/

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

2 147 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Авто