Волга със салон от крокодилова кожа

Вижте рядка Волга със салон от крокодилова кожа СНИМКИ

В сайта Auto.ru се появи обява за продажбата на Волга с индекса 3111, произведена през 2001 година. Този модел съществува само в 424 екземпляра, а изложеният за продажба образец е уникален сам по себе си.

Салонът на автомобила е облицован с крокодилова кожа, а стелките са от овча кожа.

Продавачът иска за автомобила 4 милиона рубли.

Волга-та е задвижвана от двигател с мощност 136 конски сили с обем 2.5 литра. Той е съчетан с петстепенна механика.

За доработката на тази Волга е отговорно Конструкторското студио Смирнов: в нея са съчетани епохата на хромирания разкош на ГАЗ-21 и скъпите материали, както при съвременните автомобили от премиум класа.

Концепцията е получила името „Ловец на крокодили“.

Освен бялата крокодилова кожа са използвани и декоративни вложки от кедър, осветление на салона и прибори в рубинени оттенъци, а на капака е сложен задължителният класически атрибут за всяка Волга – хромиран елен.

Не се е минало и без усъвършенстване на техническата част. Например, автомобилът е получил спирачки Brembo (включително задни дискови) и 18-инчови джанти.

ГАЗ-3111 е бил произвеждан от 1999 до 2004 година в Горковския завод, при което сглобяването е било ръчно. За този период са произведени малко повече от 400 коли, които така и не придобили популярност на пазара – те стрували около милион рубли, което е било доста висока цена за онова време.

739 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.