Андрей Новаков: С активната намеса на общинските съветници от ГЕРБ кризата в болницата в Гоце Делчев намери своето решение

 „С активната намеса на общинските съветници от ГЕРБ кризата в болницата в Гоце Делчев намери своето решение.“ Това заяви областният координатор на ГЕРБ – Благоевград и евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков след днешната сесия на Общинския съвет, на която исканията на протестиращите лекари бяха удовлетворени и ще бъдат възстановени на работа в МБАЛ „Иван Скендеров“.

В условията на пандемията от коронавирус 14 лекари от болницата в Гоце Делчев напуснаха в началото на месец април. Те подадоха предизвестия с мотив, че не са съгласни с начина, по който се ръководи лечебното заведение и настояваха ръководството да бъде сменено.Лекарите, които напуснаха са от родилното, хирургичното, вътрешното и детското отделение, а част от тях са завеждащи на клиниките.

„По инициатива на групата общински съветници от ГЕРБ в Гоце Делчев се проведоха поредица от срещи с всички заинтересовани страни в конфликта, както и извънредни заседания на ОбС – Гоце Делчев. От днес стана ясно, че напусналите лекари се връщат на работа”, коментира Андреай Новаков.

Той изрази огромната си удовлетвореност от работата на общинските съветници през изминалите дни, чиято единствена цел бе болницата да работи нормално и хората в региона да получават адекватна медицинска грижа в разгара на епидемията от коронавирус.

 „За нас беше важно болничното заведение, което се грижи за здравето на около 80 000 души от 4 общини и е сред лечебните заведения, включени в националния списък, с оглед мерки и действия за борба с епидемията от COVID-19, да работи нормално”, казаха още Андрей Новаков и Никола Джингаров, ръководител на групата на ГЕРБ в ОбС – Гоце Делчев.

 „Разумът надделя и се взе най-доброто решение. Спасихме болницата и дадохме шанс за лекарски грижи на хората на хемодиализа, на родилките в целия Неврокопски регион, на възрастните хора. Общинските съветници застанаха на страната на хората и на доказаните специалисти в нашата болница, които подадоха оставки, възмутени от погрешния подход в управлението на здравното заведение през изминалите месеци”, допълни още Джингаров./bnr.bg/

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

92 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Банско