Община Банско разрешава заведенията за хранене да работят с клиенти

Община Банско информира, че се разрешава заведенията за обществено хранене на територията на общината да работят с клиенти на откритите си търговски площи (градини, тераси и др.) в съответствие с изискванията на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) и Министерството на здравеопазването за прилагане на определени противоепидемични мерки. Стопаните на заведенията трябва да организират търговските си площи така, че разстоянието между масите да бъде минимум 1,5 метра.

Необходимо е да осигуряват поетапно допускане на хора в обекта и да обезпечат условия за спазването на дистанция, както между гражданите, така и между служителите на обекта. Недопустимо е струпването на много хора едновременно в общите помещения (тоалетни, фоайетата пред тях и др).

Персоналът – обслужващ клиентите и приготвящ храни и напитки, трябва стриктно да спазва санитарните изисквания и задължително да носи маска или защитен шлем, а ръкавици – препоръчително. Изискванията могат да се актуализират спрямо развитието и разпространението на COVID-19 в страната. Проверки за спазването на Заповедите и Изискванията ще се извършват от инспекторите на БАБХ и РЗИ

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

250 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Банско