Старт на ски сезона в Банско

С демонстрационно спускане на деца от ски клуб в Банско бе даден стар на сезон 2021-2022 г.

Тази година е втората, в която нямаше тържествено откриване на сезона с концерт, развлечения и игри за туристите поради пандемията.Независимо от това, концесионерът е предвидил, че в деня на откриване на сезона цената на ски картата ще е 20 лв., а цената на двупосочния „билет“ за кабинковия лифт до Бъндеришка поляна – 10 лв.

Редовните цени на картите пък имат завишение с около 12%. Зелен сертификат за лифта не се изисква, но той ще важи, както навсякъде – за баровете и ресторантите.

Дистанция, маски в кабините и на закрито, включително и в лифтовете са мерките, които остават в сила и тази година. От фирмата концесионер, така и от ПСС, алармират за спазване и на правилата за безопасно каране в пистите, а не извън тях, тъй като опасността от лавини е висока, а преди дни се налагало и контролирано събаряне.

В района на Банско и Пирин снежната покривка е от 80 см до 120 см. Обилна снежна покривка, обработени писти и прекрасни условия за ски и сноуборд предлага Пирин.

При желание за ски фрирайд трябва много консервативен избор на маршрути, включително да се избягват стръмни гори, като тези в Банско. Възможни са лавини и в горите, алармираха от Avalanche Bulgaria.

БТА

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

174 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Банско