14 музиканти на Биг Бенд – Благоевград заразени с коронавирус

Музиканти от Биг Бенд-Благоевград са се заразили с COVID-19. Това съобщи д-р Калоян Калоянов, директор на Регионалната служба по здравеопазване. 14 души от музикалния оркестър са с доказана коронавирусна инфекция.

Според Борис Янев, диригент на оркестъра, заразените са по-малко, но не уточни точния им брой. Самият той също е с коронавирус.

Всички заразени са на домашно лечение и се чувстват добре. Те ще останат под карантина и ще бъдат изследвани и семействата им.

„Коронавирсът няма да ни позволи да участваме на джаз фестивала в Банско“, заяви Борис Янев, който започва на 8 август. Биг бенд-Благоевград трябваше да открие музикалния форум с Хилда Казасян. Новината за заразените музиканти от общинския оркестър идва само 5 дни след провеждането на джаз фестивал в Благоевград, на който музикантите участваха.

Под сурдинка в областния град се коментира, че един човек от бенда е бил с коронавирус и по време на репетициите за джаз фестивала, който се проведе на 25-26 юли в Благоевград са се заразили и останалите музиканти.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

908 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Благоевград