Арестуваният за търговия с гласове служител в „Паркинги и гаражи“ на община Благоевград остава зад решетките, повдигнаха му обвинение за три престъпления

Служителят на „Паркинги и гаражи“в община Благоевград Илия Манолов е привлечен в качеството на обвиняем за извършени 3 бр. престъпления против политическите права на гражданите Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа с постановление на Районна прокуратура -Благоевград. Припомняме, че Манолов бе арестуван след оперативен сигнал, че се занимава с купуване на гласове.

 

Полицаите обискираха дома му и откриха списъци на хора с ЕГН, пари и описание на секциите, в които ще гласуват хората от съставения списък, подготвени за купуване на гласове в полза на определена политическа партия. След изтичане на 24 часовото задържане прокуратурата удължи престоя му на 72 часа, вероятно ще бъде поискан постоянен арест.

 

Днес акциите срещу търговията с гласове продължава по поречието на Струма и Места. Проверяват се криминалнопроявени лица, правят се обиски по домовете на хора, за които има постъпили сигнали за търговия с вота . Вчера бяха обискирани домовете на оперативно интересни лица в Гоцеделчевско, днес акцията продължи. Безпрецедентна предизборна операция се проведе в Петрич.

 

В ромската махала на града бяха проверени няколко адреса и за кратко бе задържан ромският кмет Филип Димитров, у когото полицаите открили агитационни материали за политическа партия, но това не е нарушение или престъпление, затова Филипов е „профилактиран “ и освободен от полицията, след като подписал протокол за ненамеса във вота .

 

Под строй в полицията са били извикани всички служители на общинска администрация Петрич, целия офис на ПП ГЕРБ и всички кметски наместници, който са подписали протоколи. Проведе се мащабна акция и в ромската махала на Благоевград . До момента през годините подобни операции в такъв мащаб не са правени, затова упорито се заговори за полицейска репресия и полицейщина. От полицията обаче твърдят, че това е единственият начин да се спре търговията с гласове ,затова и акциите им ще продължат и утре в изборния ден. Ще продължат да се проверяват всички сигнали за търговия с гласове. Засега няма данни да има арестувани в проведените акции от днес.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

347 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Благоевград