Безхаберие,малоумие или корупция цари в ОИК- Благоевград ? Стана ясно как се вземат решенията

С чоп Общинската избирателна комисия в Благоевград в понеделник вечерта е взела решение да не обжалва определението на Административен съд, с което съдия Ваня Вълкадинова спря решението на ОИК да прекрати пълномощията на кмета на общината Румен Томов.

Това призна вчера на страницата си във Фейсбук членът на ОИК Вилислав Балев от „Обединени патриоти”. Възмутен от интерпретациите в общественото пространство кой от 12-те присъствали на заседанието членове как и по какви причини е гласувал „за” или „против”, Балев обясни, че с представителите на останалите политически сили извън ГЕРБ и БСП, които имат по 4-има представители в ОИК, решили с чоп да определят кой от тях как да гласува, за да не може никога в ОИК да се събере кворум при гласуване, свързано със сегашния заплетен казус има ли кмет Благоевград, или не.

„Най-лесното за нас беше просто да не отидем на заседание и да ги оставим ГЕРБ и БСП да си гласуват 4:4. И така до безкрай!”, обясни Балев. Той и колегите му обаче решили да се явят на заседанието и с чопа да осуетят евентуалното квалифицирано мнозинство от 2/3, с което се вземат решенията в ОИК.

Затова с представителите на „Атака”, „Демократична България” , „Воля” и ДПС решили да не участват повече „в целия този цирк, сътворен от ГЕРБ и БСП”, и в деня преди заседанието определили с чоп кой как ще гласува. Листчетата били 2 на 2, тъй като в понеделник отсъствал представителят на ДПС.

На Балев му се паднало да гласува „против” искането на ГЕРБ да се обжалва съдебното определение, тоест да гласува в подкрепа на БСП, които са категорично против цялата съдебна сага около Румен Томов, тъй като той стана кмет с тяхна подкрепа.

Признанието на Балев провокира редица въпроси, които биха засрамили всеки нормален гражданин, ангажирал се с обществена дейност. Какво правят хора като Вилислав Балев и колегите му в ОИК, след като теглят чоп, за да решат как да гласуват? С това си поведение не излагат ли себе си? Не предават ли интересите на партията, която ги е изпратила като свои представители в ОИК?

Не предават ли интересите на гражданите, които очакват от тях, че ще отсъждат и решават съобразно закона, а не както се падне на чоп? Срам, срам, срам. И по-лошото е, че заместник-председателят на ОИК – Благоевград Вилислав Балев не се притеснява да каже публично как се вземат решенията в комисията. Псевдообщественици с псевдо морални ценности.

Потърсихме за коментар на скандалното изявление на Вилислав Балев председателят на ОИК – Благоевград Мартин Бусаров. Краткият му отговор беше „Нямам какво да кажа“.
Ами ние гражданите какво да кажем тогава?! Много жалко, ако членовете на ОИК – Благоевград са най-доброто, което партиите на местно ниво могат да предложат.

5 918 преглеждания

2 коментара за “Безхаберие,малоумие или корупция цари в ОИК- Благоевград ? Стана ясно как се вземат решенията

  1. Има причина Бусаров да отговори така. Все пак всички търсят причина да се обърнат срещу него, особено тоя малоумник Балев (на който много му се блажи и председателското място). Плюс, осъзнавате ли колко малоумно са постъпили тези лица!!!! Страхливо, мишкарско поведение, на хора, които нямат собствено мнение!
    Другата причина Бусаров да отговори по този начин е, че всеки нормален човек би изпаднал в потрес, разбирайки как негови уж равностойни по интелект колеги постъпват!! Пълен срам!! Мартин не можете да го изкарате виновен сега!!

  2. Вилислав Балев вече не трябва да е представител на неговата партия ВМРО в ОИК. Неговото не е политическо поведение, неговото е наивна игра, която няма място в ОИК. А, другите от Воля, ДСБ и АТАКА, явно токова им е акълът, че да му се съгласят на предложението. Поведението на всички тях е недопустимо. Оставка, за всички тях!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.