Битката за кметския стол в Благоевград започна!

От днес официално стартира предизборната кампания за кмет на Община Благоевград. Тъй като изборите са предсрочни и частични, кандидатите за управници на областния център ще имат точно 19 дни, за да убедят гласоподавателите, че трябва да изберат тях ако искат Благоевград да просперира.

Кандидатите, които имат претенциите, че могат да управляват Благоевград са седем. Трима от тях са независими кандидати, двама от които партийно подкрепени от две от най-големите партии в България. Другите четирима са издигнати от партии и коалиции.

Сред кандидатите за кмет има бивш кмет на Община Благоевград, чийто мандат бе предсрочно прекратен и всъщност се стигна до настоящата ситуация; бивш председател на Общински съвет – Благоевград, който напусна този пост, за да се включи в кметската надпревара; бивш общински съветник и зам.-кмет на Община Петрич; адвокат; лекар; благоевградчанин, познат с многото си благотворителни акции; човек, който от години участва в различни протестни акции.Друг любопитен момент е, че четирима от кандидатите са мъжe, а представителките на нежния пол са три. До този момент все още нямаме яснота какви точно са предизборните платформи и програми на кандидатите, но очакваме съвсем скоро това да се промени.

Важно е да отбележим, че изборите в Благоевград са особено важни, дори твърдим, че те са НАЙ-ВАЖНИТЕ за последните 30 години. От една страна това е така, защото за първи път в областния център ще гласуваме по новите изборни правила или иначе казано само и единствено с машини. Отделно от това изборите за кмет ще бъдат най-добрата социология за партиите, предвид на това, че само 10-тина дни по-късно следват предсрочните парламентарни избори.През следващите 19 дни слушайте внимателно, изисквайте от кандидатите за кмет, а на 27 юни гласувайте информирано и най-вече с отговорността ще от вашия избор ще зависи бъдещето на Благоевград!

*Предизборна публикация. Купуването и продаването на гласове е престъпление! 

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

777 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Благоевград