Бившият кмет Атанас Камбитов срещу Илко Стоянов! Прави обединение СРЕЩУ развитието на Благоевград

Нов политически скандал се задава в Благоевград, след като бившият общински кмет Атанас Камбитов публикува интересен пост във „Фейсбук“. В публикацията си той заявява следното:

С интерес следя дискусията и дебатите относно такса смет и вземането на дългосрочен заем от Общината, но и с голяма загриженост.

Загриженост, не защото някои както винаги се опитват да замесят името ми (на това съм свикнал). Със загриженост за Благоевград. Смятам, че всеки кмет има правото да реализира своите идеи, проекти, стратегия и визия за града, за това е избран. Но и всеки трябва да носи своята отговорност.

В случая отговорността трябва да е гаранция за резултата сега, а не след. Приветствам идеята за развитието на паркова зона Бачиново, но реализирана и финансирана единствено и само по оперативните програми или други финансови инструменти, които не изискват възстановяване на средствата. Другият вариант е да бъде реализиран от частен инвеститор с подкрепата на Общината. Като гражданин, категорично не подкрепям поемането на такъв дългосрочен дълг, защото смятам, че проектът е икономически необоснован и не гарантира възвращаемост на вложените средства и ще бъде пагубен за финансовото състояние на Общината.

P.S.:

В миналото сме поемали дългосрочни задължения за около 7 милиона лева, но за да реализираме проекти за над 200 милиона безвъзмездно финансиране. По-простичко казано, този заем би бил оправдан, ако има проекти и програми за безвъзмездно финансиране за около 800 милиона лв.

За екипа на Struma.news думите на бившия градоначалник изобщо не са изненадващи, след като от наши достоверни източници разбрахме, че Атанас Камбитов прави поредния опит да се завърне в местната политика, като този път за свой враг е избрал настоящия кмет Илко Стоянов, а за свои партньори е избрал някои от бившите родни политици, които също като него бяха отхвърлени и изгонени от обществото.

Вече е ясна новата „АНТИ Благоевград“ коалиция, в ядрото на която стоят т. нар. Г-15 – Димитър Урдев (бивш общински съветник), Андон Тодоров (бивш общински съветник, бивш председател на Общински съвет Благоевград и кандидат за кмет, загубил битката за кметското място от Румен Томов и от Илко Стоянов) и Атанас Камбитов (бивш народен представител и бивш кмет на Благоевград).

Въпросните низвергнати политици очевидно са се обединили срещу Илко Стоянов и вече са започнали активна, спонсорирана кампания срещу настоящия кмет. Същите тези БИВШИ не щадят средства, като раздават пари на протестъри и псевдо журналисти, чиято основна задача е да настройват обществеността срещу Стоянов и да пропагандират неверни твърдения срещу него.

Искаме да кажем на Г-15, че в политическата история на Благоевград не веднъж сме ставали свиделите на подобни безпринципни коалиции в името на жаждата за власт на определени лица и това, което би трябвало да са научили всички като урок е, че с подобна анти политика може да спечелите за кратко обществото, но в дългосрочен план ще нанесете непоправими вреди за общината, които биха могли да се окажат „последния пирон в ковчега на Благоевград“!

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

4 923 преглеждания

2 коментара за “Бившият кмет Атанас Камбитов срещу Илко Стоянов! Прави обединение СРЕЩУ развитието на Благоевград

  1. Такива кметове като Камбитов и Стоянов трябва с камъни да бъдат изгонени – алчини и нахални!

  2. Камбитов беше на общинския банкет, с Хиса се вихреха на хорот, а вие лъжете – бил му опозиция! Кого заблуждавате!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Благоевград