Бившият съветник Зл. Ризова: Г-жо Уорън, преглътнете личните обиди и грозни думи, мислете за децата!

До късно снощи продължи срещата между ръководството на „Пирин „, родители на изгонени от ДЮШ деца и фенове на отбора. Тя бе уточнена и организирана след мирния протест преди дни, на който родители на деца изразиха недоволството си от новия треньор на школата  Радостин Александров и факта, че някои от децата са освободени от школата по негова преценка.

Очаквахме конструктивен диалог и решение, което да обслужва интересите на децата, попаднали в неприятната ситуация, вместо това станахме свидетели на махленски скандал, дирижиран от една от майките, която не позна мярата в поведението и задаваше въпроси, опростачили  до краен предел и обезличили целта на срещата. Въпросната майка, засегната лично явно, само дето не зададе въпрос, с кого си ляга новият  треньор на школата Радостин Александров.

Възмитутителното и поведение нажежи атмосферата по време на срещата, на която кметът Томов и заместникът му Милев в по-голямата и част бяха неми свидетели. В един момент, когато напрежението ескалира градоначалникът направи призив за успокоение на страстите и съобщи, че ще бъдат направени допълнителни групи към  школата, в която да тренират децата .

Ще ви спестим подробности от диалзите  между майката и ръководството на отбора, тъй като не успяваме да извадим есенцията от дискусията между тях. Как точно ще се развие ситуацията със скандалите в ДЮШ не стана ясно, но пък всички от ръководството на Пирин и общината декларираха, че децата и техните интереси са най-важни.

На протеста, за да подкрепи децата на Благоевград, а и вчера в залата, бе забелязана бившата общинска съветничка, острието на ОБС Благоевград в миналия мандат Злата Ризова. Днес тя изрази човешката си позиция по скандала  и мотивира присъствието си по време на протеста. Ето какво казва Ризова ,обръщайки се към ръководството в лицето на  Ива Уорън :

„На вчерашната среща чухме, колко струва всичко и на двете страни. Едната, колко взема, другата, колко дава. Измести се фокуса, отидохме там за децата, а никой не каза нищо за тях, освен самите те. Трябва много да слушаме децата, хора, те на много могат да ни научат. Г-жо Уорън , заобиколена сте от чакали, сервилни подлоги/не всички разбира се/, от които може да чуете само това, което ще Ви се хареса. Допуснете, че са сбъркали, допуснете, че не само начина, по които са изгонени децата е грозен.

Вчера казахте, че и да сте сбъркали, грешката ще си я платите Вие. Позволете ми да не се съглася. Колко струва бъдещето, г-жо Уорън ? И къде точно се плаща? Не познавам господин Александров, но доверявайки се на всички авторитети, които изразиха мнението си или по скоро съмнението си за неговите професионални качества се съмнявам в правилната му преценка.

Аз съм наясно, че при подбор няма как да се избегне субективната страна, но тук не тя оставя горчив вкус. И понеже чух няколко пъти, че е безумно да се протестира срещу частно дружество, искам пак да повторя: дружеството не е частно, с общинско участие е. В това дружество Община Благоевград изсипа един чувал с пари. Същото дружество ползва безвъзмездно всички терени собственост на Община Благоевград.

Знаете ли, колко струва изграждането и поддръжката на един терен? Само на един? Така че не ми казвайте, че нямам право да протестирам. Сега за децата: г-жо Уорън, ако за нещо на света си струва да преглътнем егото си, то това са децата – бъдещето.

Ето защо Ви моля /преглъщайки собственото си его/: Преглътнете личните обидите и грозните думи, които чухте/за които се извинявам без да съм ги изрекла, извинявам се заради това, че стоях зад гърба на хората, които ги изрекоха/ и върнете изгонените деца.

2 651 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.