Благоевград скърби: Отиде си актьорът Лъчезар Кацарски

Роден е през 1962 година в Благоевград. Завършва Актьорско майсторство в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в класа на проф.Николай Люцканов.

От 1987г. до днес част от трупата на Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград. Лъчо несъменено бе един от най-любимите и любопитни актьори в нашата трупа. Обичан от публиката, очарователен бунтар, с неизчезваща усмивка и силен дух, който беше компас за всички свои колеги и ще липсва много!

Ролите му са неизборими:

Мистър Айзъкс в „Портретът на Дориан Грей“, Марко във „Вампир“, Марко Попович във „В полите на Витоша“, Алтум в „Принцеса Турандот“, Зилов в „Лов на диви патици“, Газ в „Кухненският асансьор“, Едуард в „Бягство от Москва“, Капитан Леоне във „Волпоне“, Харкорт в „Да си вземеш жена от село“, Лвов в „Иванов“, Той в „Пиеса 27“, Професора и комита в „Чернодрински се завръща у дома“, Вотрен в „Дядо Горио“, Джери в „Двама на люлката“ и много други. Запомнящо се е и участието му в киното – във филма на Иван Андонов „Вампири, таласъми“.

Изказваме искрените си съболезнования на неговата съпруга и наша колежка – Албена Чобанова, на децата му, които са част от семейството на Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград, както и на всички негови близк

957 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.