Благоевградски села на бунт! Готвят протест под прозорците на Областна управа заради бездействието по темата с Покровнишкия мост

 

Жители на шест благоевградски села – Покровник, Лешко, Мощанец, Падеш, Габрово и Дебочица се обединиха и обявиха, че готвят протест под прозорците на новия областен управител Валери Сарандев заради бездействието му по темата със затворения Покровнишки мост.

 

От 13 декември 2021 година мостът е затворен, поради подкопани основи, вследствие на обилните валежи от дъжд в последния месец от годината и придошлите вода на река Струма. От тогава до днес жителите на въпросните шест благоевградски села се налага да заобикалят близо 20 км., за да могат да достигнат до административния център – Благоевград.

 

Потърпевши от случилото се са и представителите на бизнеса в Промишлената зона на града, които също се налага да обикалят, а това от своя страна увеличава значително разходите им и то на фона на многократно по – скъпия ток и газ, които се налага да плащат.

 

Напрежението се покачва с всеки изминал ден, а хората са категорични, че това безумие трябва да спре и то във възможно най – кратки срокове, в противен случай ще излязат на протест пред Областна управа, след което ще блокират и движението по автомагистрала „Струма“.

 

Чудно е защо областния управител не предприема никакви действия, макар при встъпването си в длъжност да обеща, че още от първи ден ще се заеме с решаването на проблемите на жителите на област Благоевград. Питаме се – трябва ли да се стигне до протест и до блокади, за да се чуе гласът на хората или Валери Сарандев ще започне да изпълнява функциите си като областен управител преди напрежението да ескалира?

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

2 374 преглеждания

One thought on “Благоевградски села на бунт! Готвят протест под прозорците на Областна управа заради бездействието по темата с Покровнишкия мост

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Благоевград