„Братоубийствена“ война в БСП-Благоевград! Затягат примката около лидера Л. Милев! И кръгът около ексдепутата Е. Костадинов поиска незабавната му оставка

След като млдежкият лидер В. Христов имаше куража пръв да поиска Милев и ИБ да подадат оставки, заради изборната загуба, искане за оставка отправи и изключеният от червените редици Бисер Стойчев. Преди дни с подобен апел към Милев се обърна и ексдепута Емил Костадинов, според който Милев е нанесъл трудно поправими щети на партията, обезличавайки я.

Месец и половина преди предстоящите избори в БСП- Благоевград ври и кипи, симпатизанти, членове, емблематични фигури за столетницата в областния център, настръхнаха срещу лидера на градската организация Любен Милев. Призиви за незабавна оставка на Милев и изпълнителното бюро валят отвсякъде.

Пръв поиска Милев да освободи поста, като морален акт след унизителната загуба на три поредни избора, бе бившият вече младежки лидер, В. Христов, който се превърна в „персона нон грата“ за кръжеца около бившия полицай Милев. Преди дни с остра критика към него се обърна и Бисер Стойчев, който бе категоричен, че много от членовете и симпатизантите са се отдръпнали от партията, след поредните изборни загуби, и обвини Милев, че докато е бил зам. кмет на Благоевград, не се е сещал за парийните дела и нито веднъж не е поканил групата съветници на заседание на изпълнителното бюро. Затова и Стойчев го призова да освободи заемания лидерски пост.

Разбиващ коментар за Милев направи и бившият депуат Емил Костадинов, който от години има мощно лоби в партията. Костадинов обвини Милев в нанесени тежко поправими щети върху репутацията и достойството на партията, остро разкритикува работата по време на избори и бе категоричен, че това ръководство ще доведе до отлив на членове и крайно обезличаване на столетницата. Костадинов също призова Милев да си подаде оставката.- Незабавно ,заедно с Изпълнителното бюро .

До момента на другаря Милев, като че ли не му пука от коментарите, напред като флагман е неговият поддръжник – съветникът Владимир Пандев, от когото излязоха предложенията за изключването на Стойчев и махане на Христов от зам. председателския пост в местния общински съвет. Правят опити за реваншизъм хорта около Милев, но не им се получи. Изигрха ги останалите съветници и номерът за сваляне на Христов не мина.

Готвеха се хората на Милев да разобличат Стойчев и мотивират решението за изключването му пред общински съвет, но вчера на сесията, виждайки настроенията сред съветниците, не го направиха. Източници на Struma. com, съобщиха, че Милев си позволил и груб тон с лидера на партията Корнелия Нинова, по повод подредбата на листата им на предишните избори.

Милев се кандидатира за депутат, но получи унизителен брой преференции за лидер на най-старата партия. До нас достига информация ,че той разчита много на помощ по време на изборите и прави секретни срещи с някои свои бивши колеги и приятели в „деполитизираната “ полиция. Дали е вярно ще съобщим много скоро, малко преди изборите.

Много е интересно дали ще настоява да се включи като кандидат -депутат и дали отново ще води партията в изборната битка.

Фактите обаче отново показват, че БСП Благоевград продължава да се тресе от скандали , вътрешнопартийни ежби и крамоли, и ако не се направи търсената революция, това ще доведе до поредната изборна катастрофа, а след нея и тотален крах на столетницата. Следим ситуацията.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

482 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Благоевград