БСП поема управлението в област Благоевград

Днес бяха назначени девет областни управители в Бургас, Благоевград, Велико Търново, Видин, Добрич, Пловдив, Смолян, София-област, Хасково, съобщи в Министерския съвет Лена Бориславова, началник на кабинета на премиера Кирил Петков.

 

От “Демократична България” съобщиха, че от тях са излъчени областните управители на Пловдив, Хасково, Велико Търново и Видин.

 

Началникът на кабинета на премиера информира още, че през следващата седмица ще бъдат извършени и останалите назначения на областни управители в страната. Биографиите им ще бъдат публикувани на сайта на Министерския съвет в най-кратки срокове., съобщава Дир.бг.

 

Бориславова поясни, че избирането на нови областни управители е част от процеса, предвиден в законодателството, а именно областните управители като част от политическия кабинет да бъдат инструментите и механизмите за прокарване на новите политики на ключовите реформи, които новото правителство възнамерява да реализира. Този процес включва залегналите параметри в коалиционното споразумение между коалиционните партньори, допълни Бориславова.

 

По неофициална информация договореното от коалиционните партньори разпределение на позициите на новите управители в 28-те области предвижда ПП назначи свои кандидати за поста в 13 области, БСП – 5, ИТН – 6 шест. а ДБ- в 4 области.

 

“Продължаваме промяната” ще има областни управители във Варна, Габрово, Кърджали, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Силистра, Сливен, Стара Загора, Търговище, Шумен и Ямбол.

 

БСП поема управлението на областните управители в Благоевград, Бургас, Добрич, Смолян и Софийска област.

 

ИТН ще предложи областния управител на София-град, Враца, Кюстендил, Плевен, Разград и Русе.

 

А представители на “Демократична България”, както вече беше потвърдено днес, оглавят областните управи в Пловдив, Хасково, Велико Търново и Видин.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

507 преглеждания

2 коментара за “БСП поема управлението в област Благоевград

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Вижте още от категорията: Благоевград