Цветен слънчев часовник в Благоевград – символ на чистата околна среда

Слънчев часовник от цветя бе засаден в центъра на Благоевград. Ученици от III ОУ „Димитър Талев“ обединиха усилия и засадиха красива фигура от различни растения по повод Световния ден на околната среда.

 Кметът Илко Стоянов лично поздрави инициаторите на идеята и им пожела да бъдат все така креативни и грижещи се за околната среда.

 Учениците от IV „Д“ клас, с класен ръководител Любима Симеонова, оформиха красивото изображение с помощта на служители от ОП „Озеленяване“, които бяха подсигурили всички необходими материали за процеса на работа. Засадените цветя са от вида колеос и бегония.

 Световния ден на околната среда през 2022 година преминава под мотото „Да живеем устойчиво в хармония с природата“. Кампанията акцентира върху изменение на климата, загубата на биологично разнообразие и замърсяването, като същевременно насърчава хората навсякъде по света да живеят в унисон с природата.

 Цветният слънчев часовник се намира на пл. „Георги Измирлиев“ и е поредното оформление от цветя в града.

 Апелираме гражданите на Благоевград да подхождат с внимание и грижа към зелените и цветни площи, защото отговорността за по- чиста околна среда е на всеки един от нас!

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

117 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Благоевград