Цяла седмица най-хубавите български филми в Благоевград

Над 200 автомобила събра първото издание на автокино, организирано от община Благоевград на паркинга на магазин „Кауфланд“. Две вечери любителите на български филми на четири и на две колела изпълниха пространството и се насладиха на безплатните за благоевградчани прожекции и на срещите с част от творческите екипи.

Дните на българското кино в Благоевград продължават с лятно кино под звездите, а екрани ще се монтират не само в централната градска зона, но и на удобни места в кварталите. Ценителите на седмото изкуство ще могат да гледат хубави български филми и да се запознаят с артистите от 14 до 20 юни. Кинопрожекциите ще бъдат с вход свободен, като снощи „Бензин“ бе представен от Пламен Манасиев.

Саня Борисова ще представи „Нокаут или всичко, което тя написа” на 15 юни. Башар Рахал анонсира „Завръщане” на 16 юни. На 17 юни жителите на Благоевград ще могат да гледат филма „Опърничавите” и да получат книги по едноименния роман на Младен Стоянов. Георги Костов и Младен Стоянов ще разкрият интересни моменти от мейкинга на филма. На 19 юни ще бъде излъчен филмът „В кръг“ на режисьора Стефан Командарев. Режисьорът Станислав Дончев ще представи филма „Писма от Антарктида“ на 19 юни. Културното мероприятие в Благоевград ще бъде закрито с Мариан Вълев, който ще представи „Лошо момиче“ на 20 юни.

Партньор на община Благоевград в проекта „Кино под звездите“ е режисьорът Георги Костов, който го представя и в други градове. „Мисията ни е да осигурим достъп до хубавите български филми в цялата страна. Целта е да разпространяваме българското кино и в по-малко населените места, където за съжаление кината отдавна са закрити, така че зрителите да имат възможността да се докоснат до магията на родното киноизкуство“, каза режисьорът Георги Костов.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

794 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Благоевград