Дарителска кампания за ремонт в благоевградската болница

Започва дарителска кампания за ремонт на покрива на инфекциозното отделение в благоевградската болница, обявиха днес на пресконференция кметът Илко Стоянов и директорът на болницата д-р Огнян Митев.

„Аз ще направя необходимите стъпки в тази посока и към министъра на здравеопазването, г-н Митев е направил също всичко необходимо. Но трябва да опитаме да си помогнем и сами“, каза градоначалникът.

 

По думите на д-р Огнян Митев болницата има както финансови нужди, така и кадровият проблем се задълбочава.

 

„Няма лекари, няма медицински сестри. Има отделения, които едва крепим. Приходите на болницата не са достатъчни за инвестиции. В момента ние наистина нямаме възможност сами да се справим, въпреки че не става дума за много пари. Това отделение е гръбнакът на болницата и в момента там имаме настанени 12 човека. Затова и моят апел е, ако обществеността има възможност, да ни подкрепи“, каза директорът на болницата.

В сайта на лечебното заведение има дарителска сметка, по която всеки може да дари. Престои създаването отново и на кризисен щаб за борба с коронавируса.

Има практическо решение и на проблема с кучетата в областния център, каза още кметът Илко Стоянов.

„В местността Черешарника при село Церово ще бъде изграден приют за кучета. Предприети са действия за съгласувателни процедури, за да стигнем до разрешението за строеж. Веднага щом издадем разрешението, ще започне изграждането. От този приют гражданите ще имат възможността да осиновяват кучета. Теренът е 6 декара, мястото е отредено от администрацията на г-н Камбитов“, каза още Стоянов.

Предстои инсталиране и на соларни системи за топла вода в десет детски градини и ясли на територията на общината.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

75 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Вижте още от категорията: Благоевград