Ден преди встъпването на новия кмет Илко Стоянов, тримата заместници на Томов гушнаха по около 20 000 лева

Бързо и скоростно са се изнесли от община Благоевград тримата заместници на бившия кмет Румен Томов. Зам.кметът по култура и хуманитарни дейности Пролет Трифонова, зам.кметът по сигурност, неуспелият кандидат депутат Любен Милев и зам.кметът по строителството В.Трошанов, са освободени от врид кмета Ясен Попвасилев, по угоден за тях текст от закона, прибрали са по 6 заплати, около 20 000 лева, и са се изнесли от общината, убедени, че новият кмет ще ги уволни, без възможността да получат голямата сума от бюджета. Това се случило ден преди встъпването на новия кмет Илко Стоянов в длъжност.

Над 50 000 лева са изтекли от общинския бюджет в джобовете на тримата от екипа „Томов“. Не е незаконно, но е морално укоримо, при условие, че опорният стълб на цялото им управление бе, че общината е в изключително тежко финансово състояние.

На всяка пресконференция Румен Томов твърдеше, че състоянието на община Благоевград е плачевно, но това не е спряло Милев, Трифонова и Трошанов да си тръгнат, обезпечили си финансово годината.

Днес кметът Илко Стоянов освободи и временния кмет Ясен Попвасилев, без да му дава възможност за получаване на 6 заплати. Темата е най-коментирана в общинска администрация в последните 2 дни.

До последния си ден хората на Томов се държаха като властимащи, дни преди да си тръгнат уволняваха и се държаха така сякаш са несменяеми, коментираха подчинените им.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

828 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Благоевград