Eкшън в центъра на Благоевград по време на полицейска „антиковид проверка“!

Истински екшън се разигра по време на нощна полицейска проверка за спазване не противоепидемичните мерки в Благоевград. Групи ченгета щурмували заведения, които работят въпреки противоепидемичните забрани и започнали да пишат актове на клиентите.

Двама клиенти на един от баровете в центъра на града направили опит да се противопоставят на действията на полицията, намесили ли се и други и пред бар „Суинг“ пред очите на десетки свидетели възникнал скандал между известните в града Кирил П., с прякор Титано и Марио А- Амстердама.

 

Изведнъж група полицаи страховито наобиколили Титано и Амстердама, повалили ги на земята и сложили белезници. Случайни наблюдатели заснели случилото се. Видеото бързо обиколи социалната мрежа и на него се чува как хората недоумяват защо са задържани двете лица,като не са направили нищо . По данни на полицията при тях е заведено само едно лице, но отказват да съобщят кой от двамата е останал в полицейската клетка .

 

След зрелището в центъра, полицейските екипи се отправили към други заведения, които рабоят в знак на протест срещу мерките. Обект на полицейския щурм се оказала и най-новата дискотека „ГОА“, на младия бизнесмен Мартин Грънчаров,която се намира в комплекс „Ален мак “ .

„Около 01.00 часа в заведението нахълтаха над 30 полицаи, завардиха всички входове и изходи и започнаха да пишат актове на клиентите ни Част от клиентите буквално си изкарали акъла при вида на толкова много полиция,, разказват от персонала на дискотеката, в която имало 80 човека.

„Полицаите нямат право да съставят подобни актове, със сигурност ще паднат в съда, но това нахлуване посред нощ наистина предизвика истински ужас, коментира лаконично пред Struma.com собственикът Мартин Грънчаров.

Проверка и актове са съставени и на клиенти в други заведения. От Aсоциацията на ресторантьорите нарекоха случилото се в Благоевград полицейски терор и поискаха дисциплинарно уволнение на висши полицаи, отговорни за действията на служителите си.

В позицията си от асоциацията пишат „Ние сме готови да понесем нашата отговорност, но полицейският произвол срещу български предприемачи и клиенти няма да търпим и приемем. Адвокатите, които работят с Българската асоциация на заведениета и Сдружението на заведенията в България вече подготвят искове срещу отговорните лица. Ще продължим да пазим правата си и няма да позволим гавра с бизнеса ни, препитанието на нашите служители и клиентите ни“.

Очакваме коментар от ръководството на ОД на МВР Благоевград.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

7 257 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Благоевград