Емил Костадонов не е сигурен че БСП трябва да подкрепят Томов отново

Изявлението на Корнелия Нинова в подкрепа на сваления от съда кметт на Благоевград Румен Томов просто е много евтин и спекулативен популизъм! Нинова и нейното ИБ нямат право така да излагат всички социалисти!“- това заяви бившият дупутат от Благоевград Емил Костадонов и добави:

„БСП не е креслива партия, не може да се правят изявления срещу съдебни решения почиващи на закона, съдебните решения се уважават и изпълняват. В момента Корнелия Нинова подвежда хората, че тя и нейното бюро могат да променят ситуацията и да върнат на бял кон Румен Томов в стола му, но това не може да стане, изявлението й е грозно и недостойно. Тя се опитва да внуши на хората, че с жалба до Конституционния съд, ще направи чудото. Лошото е, че тя не е сигнализирала Конституционния съд, а се кани, като преди да го направи бие тъпана. Освен всичко, Конституционният съд трябва да се произнесе, дали жалбата е допустима, но преди това се открива процедура, която е много дълга, но нека и това да не е проблемът, дори да уважи жалбата и да се произнесе в полза на Румен Томов, пак Томов не може да се върне като кмет.“

БСП в Благоевград тепърва ще мисли, дали Румен Томов е правилния кандидат зад когото да застане или не.

Стоим зад Румен Томов и с всички средства на правото ще го защитаваме”, заяви председателят на БСП Корнелия Нинова, след като левицата взе решение да сезира Конституционния съд по повод отстраняването от длъжност на градоначалника на Благоевград.

Нинова обяви в декларация, че ще атакуват текстовете на Закона за местното самоуправление и местната администрация, които позволяват отстраняване на кметове на чисто формални основания и без възможност съд да прецени по същество допуснали ли са нарушение или не.

Според БСП подобни безвиновни отстранявания нарушават човешките права на пряко засегнати, принципите на правовата държава и са в ущърб на Изборния кодекс като основен източник на легитимна власт в демократична държава.

Екскметът Атанас Камбитов  подаде сигнал в ОИК – Благоевград затова, че новият кмет Румен Томов не е заличил участието си във фирмата си в задължителния едномесечен срок от избирането му, което е нарушение на чл. 41, ал. 3 от Закона за местното самоуправление и местната администрация .

След като бе извършена проверка по случая , на 20 декември , 13 членната Общинска избирателна комисия  с 9 гласа „против“ и 4 гласа „за“  отказа да прекрати предсрочно пълномощията на кмета Румен Томов, но вчера го свали, след решение на Върховния административен съд.

535 преглеждания

One thought on “Емил Костадонов не е сигурен че БСП трябва да подкрепят Томов отново

  1. Емил /женичката/не може да коментира нещо, което не му е ясно! Този текст от ЗМСМА много отдавна трябваше да бъде атакуван, но такива като него и Бошкилов престояха в Парламента само за заплатата и за лично облагодетелстване! Нека да си седи в Кочериново и да си смени регистрацията, няма право да обсъжда Благоевград! Той живее в друга област!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.