Има ли денонощна аптека в Благоевград?

Преди дни от Българският лекарски съюз призоваваха за разкриване на денонощни аптеки като необходима мярка за борба с пандемията от коронавирус. От БЛС са категорични, че е в интерес на българските граждани в най-кратки срокове да бъдат направени нормативни промени, които да регламентират осигуряването на 24-часов достъп до фармацевтични услуги.

Идеята на БЛС вчера бе подкрепена и от гилдията на фармацевтите. Последните данни на здравното министерство сочат, че денонощните аптеки у нас са около 1 процент, или това са около 30 за цялата страна. За да има разкриване на още такива обаче, от Фармацевтичния съюз казват, че трябва да има и допълнително финансиране.

Днес попитахме граждани дали знаят за наличието на денонощна аптека в Благоевград – накратко някои знаеха, други допускаха, а мнозина нямаха представа. Истината е, че официално в града има, поне това сочи справка в интернет. В сайта на една от веригите е посочено работно време от 00 до 24 часа за една от аптеките в града, намираща се на улица „Арсений Костенцев“. Това потвърдиха и от официалния номер за връзка с аптеката.

Останалите аптеки в града работят при стандартно работно време, а някои и с намалено. Единодушно хората, с които разговарях са на мнение, че е необходимо да има денонощни аптеки.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

2 054 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Благоевград