Изграждат нови детски градини и училище в Благоевград

Наложително е изграждането на нова образователна инфраструктура в община Благоевград, каза в ефира на Радио Благоевград кметът на общината Румен Томов. След срещи и разговори с ръководствата на детски градини е решено филиалите, които се помещават в апартаменти в жилищни сгради, да бъдат преместени в нови сгради. Ще бъде построена материална база за нови три детски градини. Те ще се намират в кв.“Еленово“, до Изчислителния център и в кв. „Баларбаши“.

Ще стартира изграждането и на ново училище в Благоевград, допълни Румен Томов. Предстои да бъде построена пристройка към 7 СУ“Кузман Шапкарев“ и нова сграда за нуждите на езиковата или математическата гимназия. Това ще бъде направено заради препоръката на образователното министерство за преминаване към едносменен режим на обучение, обясни кметът на Благоевград.

Новата образователна инфраструктура ще бъде реализирана със средства от Министерството на образованието и науката, на стойност близо 7 млн.лв. Дофинансирането от страна на общината е в размер на 160 хил.лв. В момента се подготвят обществените поръчки за фирми-изпълнители, информира Томов.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

882 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Благоевград