Кметът Илко Стоянов: При проверка! Установихме няколко нарушения, сред които 2 незаконни стълба, които се захранват от уличното осветление и осветяват частен имот в кв. Баларбаши!

Уличното осветление е под всякаква критика, затова разпоредих на специалистите от новото дружество „Благоевград Строй ремонт “ да направят обход и установят нередности по мрежата, да проверят състоянието на стълбовете по улиците и изготвят доклад, това заяви кметът на Благоевград Илко Стоянов на пресконференция днес.

 

„Това е много важно в условията на галопиращите цени на тока“, каза още кметът. При обхода на общинските специалисти е установено, че на няколко места в града има незаконно включване в уличното осветление, което тежи на сметката на общината, каза кметът и посочи, че едно от местата е в м. Бачиново, където е открит пуснат кабел, захранван от общинското осветление, към преместваем обект.

Второто нарушение е в кв. Баларбаши. „На една от улиците са установени два незаконни стълба, към които е пуснат кабел от уличното осветление и се осветява частен имот, единственият в района.

„Малко по- нагоре на същата улица има стълбове срещу друг частен имот, но собственикът на къщата е извел кабела от къщата си. т. е плаща си за осветлението на портата, на двора.

 

В другия случаи се ползва уличното осветление, което се плаща от общината. Затова констатираните нередности сме предали на прокуратурата. Общината и кметът не са разследващи органи, каза градоначалникът. Кметът Стоянов не отговори на провокативния журналистически въпрос, чий е имотът срещу незаконните стълбове и отказа да назове името на собственика, но миналата седмица акцията срещу този имот бе заснета и снимки от нея обикаляха мрежата.

 

Установените незаконни стълбове и свързаният с тях кабел с уличното осветление са точно срещу къщата на бившия кмет Румен Томов и осветяват неговия имот. Това е частният имот, за който кметът говори. По нагоре е къщата на бизнесмена Николай Динков- Нинджата.

 

И срещу неговия дом има стълбове, но изведеният кабел свършва в дома му, а не е включен в уличното осветление. Незнайно защо без някоя от институциите да го уличава в каквото и да е престъпление или нарушение, кметът Томов изригна в мрежата след проверката пред дома му и заяви :

 

„През последните малко повече от две години аз и семейството ми неведнъж сме се сблъсквали с грозната и изкривена представа за действителността, която различни “журналисти”, доброжелатели и политически фигури (бивши и настоящи) се опитват да създадат.

 

Срещу няколко такива журналисти, търсещи евтина популярност, бяха заведени и съдебни дела – някои от тях вече спечелени, за други – предстои. Същият резултат може да очаква и всеки, който реши да си служи със слухове и откровени манипулации в опит да получи някакви дивиденти на гърба на семейството ми и на мен.

 

Източникът на днешния опит за манипулация ще бъде установен по законовия ред и по същия начин ще си понесе и последствията.

 

Личи желанието на някои да ме смъкнат до собственото си ниво, защото честността и почтеността са им трън в очите. Няма как да се случи, защото разликите между нас са наистина фундаментални и това е видно за всеки.

 

Много ниско ниво, господа, с това няма как да промените общественото мнение, но явно просто толкова можете. Бъдете здрави.“

 

Дръзко изявление, с леко ядовен привкус.. И верен на стила си да брани истината и честността си , и от висотата на неговите морални устои , Румен Томов се защити смело, без да е нападнат. Никой не го обвини в каквото и да било.

 

Ясно е, че след като стълбовете са на улицата, този който е свързал кабела с уличното осветление трудно може да бъде установен и да бъде уличен в престъпление.

 

Който и да е той обаче е направил добра услуга на бившия кмет, чийто двор се къпе в светлината на уличните общински лампи. Незаконният кабел е прекъснат, съобщи кметът Стоянов. /Struma.com

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

476 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Благоевград