Кметът Илко Стоянов с писмо до МРРБ, настоява държавата да предприеме спешни мерки за възстановяване на моста на Покровнишко шосе ми

Кметът на Благоевград Илко Стоянов изпрати писмо до Министерство на регионалното развитие и благоустройството, с което настоява да бъдат предприети действия за възстановяване на компрометирания мост на Покровнишко шосе.

Съоръжението, което е държавна собственост, поддаде през средата на м. декември 2021 г., вследствие на повишаване нивото на р. Струма, след интензивни валежи. Към момента пътната връзка с няколко от големите села в общината е прекъсната, а жителите са принудени да използват обходен маршрут.

„Заради създалата се ситуация придвижването на хората, живеещи в селата Покровник, Мощанец, Падеш, Лешко, Габрово, Дебочица, е сериозно възпрепятствано. Не е за подценяване и фактът, че поради затворения за движение мост се генерират и икономически загуби, тъй като в района има и работещи фирми. Моля мостът на Покровнишко шосе да бъде включен в списъка с обекти за спешни ремонти“, пише в част от писмото си кметът Илко Стоянов.

В Община Благоевград е депозирана и подписка от жители на селата, чрез която настояват да бъдат предприети мерки за навременно възстановяване на съоръжението.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

474 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Благоевград