Кметът Томов подписа договора със софиянеца Алекси Калев за двудневния фестивал „Милениум“ за 400 000 лева

Кметът на Благоевград Румен Томов подписа договора за фестивала „Милениум“ с фирмата на софиянеца Алекси Калев, след като комисия начело с Василиса Павлова одобри неговата оферта за организиране и медийно представяне на фестивала, който ще се проведе през септември.

Около 400 000 лева ще бъдат изплатени от общинския бюджет за този фестивал, в разгара на пандемията от коронавирус и сериозното му разпространение в Благоевград. Калев победи в конкуренция с три фирми, БГ фест на Томчо Икономов, Стройрент и Стейдж Мастер ЕООД. Същият направи и джаз фестивала преди дни, след който музикантите от БИГ Бенд Благоевград пламнаха от коронавирус.

Няма изненада в избора на фирма, която да прави „Милениум“, погнозирахме го преди седмици. Калев бе представен пред медии като изключително успешен промоутър, видяхме организацията на джазфеста и „масовото “ присъствие на благоевградчани, сега за „Милениум“ кметът очаква около 10 000 души. Фестивалът щял да включва всякаква музика, в двете фестивални вечери ще се представят 16 изпълнители и групи в разни стилове на музиката, щяло да има даже и театър. А казват, че септември идва втора по страшна вълна на ковид 19.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

1 305 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Благоевград