На протест излизат медиците от Спешно приемно отделение на МБАЛ-Благоевград

На протест излизат медиците от Спешно приемно отделение на МБАЛ-Благоевград. Причините за протестните им действия са няколко. Те ще се съберат в 12,00 часа в понеделник, 30 август, пред сградата на СПО, за да изразят своето недоволство. Този месец здравните работници не са получили по 1000 лева бонус за борбата с коронавируса. Миналия месец пък от десетте санитарки в отделението бяха дадени въпросните суми само на пет от тях. Препоръката от ръководството на болницата бе да си разделят по 500 лева. Шофьорите в Спешно приемно отделение бяха забравени за бонуса от 1000 лева през юли с обяснението, че те нямат допир с ковид болните.

„Става все по-лошо. Не ни дадоха никакви пари от обещаните бонуси за битката ни с ковид. И това се случва при повишаване на заразените от този вирус. Купоните, които получаваме за 12-часовите си дежурства, са на смешната стойност от два лева. Забравихме какво е да ни дадат пари за дрехи, сами си купуваме всичко. Питаме ръководството на болницата, а оттам ни казват, че няма пари. Затова излизаме да протестираме, за да ни чуят”, споделиха днес здравни работници в Спешно приемно отделение.

Според тях липсата на бонуси ще демотивира много от колегите им и може да се стигне до тежка ситуация при скок на заболелите с коронавирус. Ще има много болни, а няма да има кой да ги лекува./иленден прес/

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

1 715 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Вижте още от категорията: Благоевград