Недопустимо поведение! Зрители, играчи и треньори на „Марек“ нападнаха юношите старша възраст на „Септември“ (Симитли)

Недопустимо и не спортсменско поведение показаха зрителите, играчите и треньорите на „Марек“ спрямо юношите старша възраст на „Септември“ (Симитли) в последните минути от двубоя между двата тима от първенството на Зона София.

В 90-та минути, при резултат 3:2 в полза на домакините от „Марек“, футболист на „Септември“ (Симитли) ударил без топка, по време на игра, играч от отбора на противниците. Подобни инциденти се случват във футбола, затова за всички било изненада това, което последвало.

Съдията на мача се опитал да покаже червен картон на юношата на „Септември“ (Симитли), но не успял, тъй като в този момент публиката на домакините нахлула на терена и започнала да се саморазправя с футболистите от Симитли. Обект на агресията станал и треньорът на септемврийци Велко Георгиев, който се опитал да потуши възникналия скандал, но вместо това бил нападнат от треньора на „Марек“ и още няколко души.

Велко Георгиев разказва, че на терена е била проявена нечувана жестокост, която за щастие се е разминала без фатални инциденти, тъй като едно от момчетата, приятел на футболист от „Септември“ (Симитли), е било бито и ритано в главата. Самият треньор се е опитал да помогне на момчето, но не е успял да стигне до него, защото е бил нападан и гонен от треньора на „Марек“ и негови приятели. За щастие други хора са успели да спасят пострадалия, който няма тежки наранявания, въпреки ударите, които е поел.

„Отнякъде се появи и човек на възраст, който с чадър, много агресивно, започна да налага нас и футболистите ни. Агресията, която беше проявена спрямо нас и нахлуването на публиката беше недопустимо и това, което аз все още не мога да проумея е как може хора на години да малтретират деца, защото нашите футболисти са на възраст между 16 – 18 години“, коментира пред Simitli.info Велко Георгиев.

Разигралата се ситуация стана повод за множество коментари в социалните мрежи, тъй като се появи и видео клип, запечатал случилото се. Според Георгиев на кадрите ясно се вижда какво се случва и като футболен човек недоумява как е било допуснато публиката да се саморазправя с играч за нещо, което се е случило на терена по време на игра. „Това, което се случва на терена, няма общо с публиката. Затова си има съдия. Нашето момче е направило нарушение, за която ще си понесе последиците. По правилник е предвидено доста сериозно наказание в такива случаи. Точно затова на терена има съдия, който наблюдава и отсъжда“, добави Георгиев.

От кадрите, публикувани в интернет, се вижда, че на стадиона в село Джерман няма никакви заграждения, които да отделят публиката от играчи и треньори. Това от своя страна създава предпоставки за подобен вид грозни инциденти, категоричен е треньорът на юношите старша възраст на „Септември“ (Симитли).

Изясняването на случая от страна на компетентните органи продължава!

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

205 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Благоевград