Няма желаещи „ за началници“ в МВР!

Напечената до червено политическа обстановка, може да се превърне в основният фактор за не реализирането на така коментираната кадрова реформа на новия министър Бойко Рашков.

Миналата седмица Топ Преса обяви, че се задават кадрови промени в общинските структури на МВР в Югозапада, политическата воля е така от най- високо ниво, но изпълнението може да бъде преустановено от един доста притеснителен и непредвидим фактор – липса на желаещи. Докато преди години десетки хора от системата се бутаха да станат началници на едно полицейско управление, имаше слухове дори да „купуване на постове“, сега при тази политическа обстановка, трудно се решава някой да иде курбан. Ако сега даден полицай бъде назначен за директор, ръководител или какъвто и да е управленчески пост, по времето на служебното правителство, никой не може да му гарантира, че този пост може да бъде запазен след 11 юли, когато държавата ще избира новата си власт.

Това прави постът на „полицейски началник“, ужасно проветрив и на някои може да струва кариерата, смятат мастните. Истината е проста, политиката буквално окупира всички звена на МВР, а това убива професионализма в нея. Създават се зависимости, поемат се ангажименти и постът на месен шериф стана неефективен, а заемащият го губи авторитет вместо да го печели, казват още вътрешните.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

833 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Благоевград