Обс наложи мораториум за строителство в зелени площи по предложение на Р.Тасков

Мораториум върху застрояването на зелени площи, детски площадки и спортни игрища поиска общинският съветник Радослав Тасков по време на днешното заседание на Общински съвет – Благоевград. Предложението му е провокирано от появилите се в последните дни публикации, че предстои стартиране на строителство в района на парк „Ловен дом“ и парк „Бачиново“.
В началото на заседанието на ОбС – Благоевград групата на ГЕРБ внесе допълнителна точка в дневния ред с предложение за промяна на Общия устройствен план на Благоевград, засягащ зоната около кортовете край Благоевград. В предложението си ГЕРБ поискаха ОУП да бъде променен в частта, позволяваща строителство в района, като изрично се упомене то да бъде само на спортни съоръжения. Групата на БСП обаче се възпротиви с мотива, че такава промяна изисква допълнителна информация, която да бъде предоставена на общинските съветници.
В последвалия дебат по темата Радослав Тасков от групата на „Заедно за Благоевград“ поиска незабавно налагане на мораториум за строителство в зелените зони, зоните за отдих и спорт, докато не бъде изработен нов Общ устройствен план на Благоевград. Освен това Тасков поиска след изработването на ОУП да не се одобрява строителство на територията на община Благоевград без решение на Общински съвет.
С 33 гласа „за“, 0 „против“ и 6 „въздържал се“ Общинските съветници приеха предложението с допълнението за налагане на мораториум върху строителството в упоменатите зони. Кметът на Благоевград има срок от два месеца, в който да изготви списък на всички спорни имоти на територията на общината, които според сега действащия Общ устройствен план са с предназначение за строителство, но се ползват за спорт, отдих и разходка./E-79.com/

1 683 преглеждания

One thought on “Обс наложи мораториум за строителство в зелени площи по предложение на Р.Тасков

  1. Тоя тъпанар що не се скрие -прост, та дрънка! Окраде каквото моа, се предложения прави!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.