Община Благоевград кандидатства пред Министерство на финансите за изграждане и реконструкция на 6 ключови обекта

Във връзка с писмо от Министерство на финансите №ФО-33/06.07.2022 г., Община Благоевград кандидатства за отпускане на средства, които да бъдат насочени към дейности за изграждане и реализиране на 6 основни обекта с обществено значение.

3 от тях касаят пътната инфраструктура, а останалите 3 са обекти от сферата на образованието.

В документите, изпратени до Министерство на финансите, Oбщина Благоевград посочва намерение за изграждане на улица „Промишлена“, която ще свързва кварталите „Еленово“ и ж.к. „Ален мак“ с ул. „Ал. Стамболийски“, при старите гробища, като чрез реализирането на възела ще бъде оптимизирано движението на МПС и пешеходци.

Предвижда се още и реконструкция на пътя за селата Дъбрава и Горно Хърсово, които са с асфалтово покритие, но в много лошо състояние.

Останалите три обекта, които попадат в сферата на образованието са, както следва:

-II ОУ „Димитър Благоев“, където се планира разширяване на сградния фонд чрез изграждане на пристройка за провеждане на образователни дейности;

– Сградата на астрономическата обсерватория в парк „Ловен дом“, където е предвиден основен ремонт, за да бъдат възстановени образователните занятия;

– Спортен интернат – Благоевград. На място е планиран ремонт на залите за тренировки и практикуване на хандбал, гимнастика, както и подобрение на лекоатлетическата писта, намираща се в двора на комплекса.

Проектите са подадени за финансиране във връзка с писмо, получено от Министерство на финансите, в което се посочва възможността за целева помощ от държавния бюджет за постигане на устойчиво развитие на общините.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

249 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Благоевград