По предложение на кмета Стоянов и с решение на ОбС- Благоевград се създават две нови общински предприятия „Чистота“ и „Озеленяване“

На редовно заседание на ОбС-Благоевград, с мнозинство бе прието предложението на кмета Илко Стоянов за създаване на две нови общински предприятия – „Чистота“ и „Озеленяване“. Те ще покрият функциите, които в момента извършва общинското търговско дружество „Биострой“ ЕООД.

 

Служителите от фирмата ще бъдат преназначени и преразпределени в двете нови общински предприятия.

 

По време на срещата кметът Стоянов поясни, че ще се търсят възможности за финансиране, ще бъде закупена нова техника, която ще бъде общински актив.

 

Той бе категоричен, че Община Благоевград ще разплати всички задължения към фирми, които към момента са налични, включително и дългът за извозването и депонирането на отпадъци в Костинброд.

 

Със създаване на двете общински предприятия ще бъде постигнат и финансов ефект, тъй като голяма част от дейностите няма да бъдат облагани с ДДС.

 

Това е поредна стъпка направена от кмета на Благоевград Илко Стоянов и екипът му за редуциране на разходите на общинска администрация.

 

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

119 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Благоевград