При спазване на противоепидемичните мерки протекоха разяснителните срещи, проведени в селата в община Благоевград, в които ще се направи допитване за кметски наместници

При спазване на противоепидемичните мерки протекоха разяснителните срещи, проведени в селата в община Благоевград, в които ще се направи допитване за кметски наместници.
Целта на кампанията бе жителите на малките населени места да се запознаят в детайли с възможността, която им се предоставя, а именно лично да гласуват доверие на определени кандидати, вместо същите да бъдат служебно назначавани.
Идеята за допитването, което ще бъде под формата на анкета на 14.11.2021 г., заедно с изборите за президент и вицепрезидент и НС, е на кмета Илко Стоянов.
Проучването ще бъде организирано и проведено в помещения, различни от определените СИК, но в близост до тях. Целта е да се даде възможност на жителите на малките населени места да изразят своето мнение за кметски наместник, като кметът на Благоевград да се съобрази с мнозинството.
Непосредствено преди да бъде направено допитването, в рамките на две седмици, секретарят на Община Благоевград Дейвид Арабаджиев и директорът на дирекция „Информационно и административно обслужване“ Бойко Начев проведоха редица срещи с жителите на селата, в които съгласно законовите изисквания се назначават кметски наместници.
Голяма част от жителите определиха възможността за това мнението им да бъде взето под внимание като жест от страна на кмета Илко Стоянов.
След като бъде направено проучването, попълнените анкети ще бъдат преброени от специално сформирана комисия.
Кандидатурите за кметски наместници в селата до 350 души могат да бъдат подавани в деловодството на Община Благоевград до 05 ноември 2021 г.
Община Благоевград напомня, че няма изискване за уседналост на претендентите, единственото условие е същите да се самономинират, за да бъде зачетена волята им.
Вижте още от най - актуалното за Благоевград

59 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Вижте още от категорията: Благоевград