РИК – Благоевград отново ще бъде с председател Ангел Ризов

В конферентната зала на Областна администрация Благоевград, заместник областният управител на Област Благоевград – Стоян Христов, упълномощен със Заповед №ОА-РК-236/17.09.2021 г. на Областния управител, проведе консултации с представителите на парламентарно представените партии и коалиции за избор на членове на Районна избирателна комисия – Благоевград, за произвеждане на изборите за президент и вицепрезидент и изборите за народни представители, насрочени на 14 ноември 2021 г.

На консултациите са поканени да присъстват парламентарно представените партии и коалиции в 46-то Народно събрание на Република България, както и партии и коалициите, които не са парламентарно представени.

На проведените консултации се постигна съгласие за: председател на РИК – Ангел Ризов от Политическа партия „Има такъв народ“, заместник-председатели Антоанета Богданова от Коалиция „ГЕРБ-СДС“ и Мария Захова, предложена от Коалиция „БСП за България“, за секретар на РИК Галена Манова-Узунова от Политическа партия „Движение за права и свободи“.

Тъй като се постигна съгласие за състава на РИК между присъстващите представители на партии и коалиции ще бъде изготвено и изпратено до ЦИК писмено предложение от Областния управител за състав на РИК, ведно с приложенията, посочени в т. 5 от Решение №539-ПВР/НС/16.09.2021 г. на ЦИК.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

599 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Благоевград