Румен Томов, през сълзи: Няма да ви разочаровам!

Кратка и тягостна бе днешната пресконференция, която сегашният кмет на Благоевград Румен Томов и екипът му дадоха пред журналисти. 5-минутката на кметът Томов започна с думите :  „Днес е Велики четвъртък, ден за размисъл и прошка. Искам да благодаря на ВАС за мъдрото решение, вие знаете решението, каза кметът, скрит зад маската и продължи : След решението на ОИК ще дам още една пресконференция и ще ви запозная с бъдещите си намерения. За тези 6 месеца се постарахме да направим всичко необходимо, за да създадем по- добър живот и да се борим с епидемията, с което мисля, че се справяме отлично. Това е всичко, което мога да кажа.

На следващата пресконференция ще ви запозная с моето решение. Нямам никакво намерение да разочароваме жителите на Благоевград, гласували за мен. След решението на ОИК продължаваме нататък, защото хората на Благоевград са най- важни. Всички знаят какво сме направили, всички чувстват, че има нов екип. Постарахме се да помогнем безрезервно на всички. Това е което мога да заявя,каза градочаналникът

След въпрос от журналисти, дали смята отново да се кандидатира за кмет, Томов заяви: „След решението на ОИК ще взема моето решение. Ако ме слушахте добре, щяхте да разберете, че нямам намерение да разочаровам 19 хил., които са гласували за мен.

Вие си стигнете логично  до заключението. Вероятно казвам това, което казвам. „, заяви  кметът ,критикувайки индиректно журналиста, задал му въпроса и поискал конкретен отговор: Ще се кандидатира ли отново?!

„.Да, разбра се, че Румен Томов ще се кандидатира отново да управлява града, силно загрижен да не разочарова избирателите си. Крайно мъчителната сбирка приключи за отрицателно време и на нея стана ясно ,че г-н Томов благодари на върховните  магистрати, признавайки че решението им да го детронират, е мъдро. Но не стана ясно с какво толкова се гордее кметът Томов и кои са нещата, които е направил за града във времето на краткия си управленски мандат.

Приказки от сорта направихме „много“ не вършат работа, защото предизборната кампанията още не е започнала и подобно обобщение звучи меко казано популистки. Това, което екипът Томов ще остави като следи до момента са: Безпринципните уволнения и назначения в администрацията, серия от елементарни управленски гафове, пропуснат проект за 4 млн. лева, около 2 000 000 лева, прахосани от общинския бюджет, заради отказа на кмета да сключи договора с избрания законно оператор на депото. КОЗМЕТИЧНИ  и неефективни действия по отношение на замърсяването на въздуха, неизпълнени обещания по отношение разкриването на работни места и привличането на инвеститори, които едва ли не преди изборите чакаха само екипът Томов да влезе в общината и се юрват да инвестират в областния център.

Закриване на печеливши структури, загуба на печеливши мероприятия от културния афиш.

Подложени на съмнения и обжалвани конкурси за управленски постове в общината.

Загуба на театрални и музикални фестивали, разкриване на ново заместник- кметско място, на което назначи лидерът на БСП, Любен Милев, окачествен като „предизборен ангажимент “

Екипът “ Томов “ сътвори прецеденти, за които още дълго ще се говори в областния град- разпространиха картички до отговорни институции ,министри, директори и политици за Трети март през февруари, изплагиатстваха чужди думи, с които кметът поздрави студентите за 8 декември и куп други смехотворни неща, а кметът Томов бе култов в серия от изказвания: “ Назначавам Любен Милев за зам. кмет по сигурността заради предизборния ми ангажимент към БСП, “ „Няма да коментирам решението на АС Благоевград, но Трима съдии мислят по-добре от един „, “ И какво като дезинфекцираме, като микробът на коронавируса след 5 минути се съживява..

Връх на изцепките бе оплакването в национален ефир, че той не получава информация от РЗИ за броя на заразените в Благоевград, за да вземе мерки, с което се записа като единственият кмет в страната, оплакал се от лоша комуникация с органите в условията на Извънредно положение.

Кметът на няколко пъти отменя собствените си заповеди в тези условия ,а само преди седмица подписа и договора със законноизбрания оператор на депото, с което всъщност призна, че прахосаните около 2 000 000 лева, са всъщност грешка.

И на финала като “ много направено „, кметът вероятно има предвид -многото фактури и данни, споделени с журналистите около работата на предишното управление, което бе и основната тема на честите му изяви пред местната журналистическа гилдия.

Всяка прескофренция екипът Томов посвещаваше на предишния екип и техните закононарушения, от които нищо реално не се потвърди. На крака в община Благоевград пристигна главният прокурор Иван Гешев, човекът, с когото плашеха предишните управленци и вместо да разкаже на Гешев, за „престъпленията “ на Камбитов и екипа му, кметът Румен Томов не го посрещна, беше някъде по неотложни дела.

Сигналите “ антиКамбитов „, които се развяваха пред журналистите, бяха проверени от компетентните институции, които не откриха никакви нарушения, извършени от екипа на Атанас Камбитов, /, скоро ще публикуваме резултатите от направените проверки по сигналите на екипа Томов /.

Кметът Томов ще остане в спомените на благоевградчани и като кметът, при когото на крака дойде лично Президентът Румен Радев в разгара на епидемията от коронавирус. Опасният вирус, който не успял да повали градоначалника, тъй като  „това нещо го бил изкарал“ още през февруари, заяви господин Томов пред загрижени за здравето му журналистки на площада.

Такa и никой не разбра целта на визитата на Президента в Благоевград, която бе изтълкувана като пиар операция на БСП. Много направи екипът Томов за 6 месеца, а улиците в Благоевград потънаха в дупки, Рубин продължава да бълва черен дим над града, работа няма, работни места новооткрити също, по отношение на кандидатстването по проекти и финансиране имаме оскъдна информация.

В началото на март обесихме „Пижо и Пенда “ пред общината, а “ Пролетта в областния град дойде шизоидно окичена и седна на пейка в очакване на…….. решението на ВАС, след което в 14 дневен срок ОИК трябва да реши :

Остава ли кметът Томов на поста си, за да довърши започнатото и да продължи да води Благоевград към просперитет и национална известност с Многото свършена работа./struma.com/

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

228 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Благоевград