Румен Томов с поредна жалба

Румен Томов атакува в Административен съд – Благоевград решението на ОИК за предсрочно прекратяване на пълномощията му като кмет. Жалбата е постъпила вчера, като освен изтъкнатите доводи за отмяна на решението е направено особено искане за спиране на неговото изпълнение.

Делото е разпределено на съдия Ваня Вълкадинова, която предстои да се произнесе по редовността на жалбата. Ако бъде уважено особеното искане, това означава, че насрочената за днес извънредна сесия, която се свиква, за да бъде избран вр.и.д. кмет на мястото на отстранения градоначалник, не следва да се състои, коментираха юристи.

Тази процедура по чл.166 от АПК се прилага често в административните производства , като целта е да се спре изпълнението на решението до приключване на съдебното дело. Подобни особени искания бяха направени на някои дела от последните местни избори, когато бяха обжалвани резултати за кметове и общински съветници, както и при проведения избор за ректор на Югозападния университет.

Особеното искане по чл.166, ал. 2 от АПК се разглежда в закрито заседание. Съдът се произнася незабавно с определение, което следва да стане ясно утре до обяд, заяви адвокат Милана Кривачка, изготвила жалбата срещу решението на ОИК – Благоевград. За жалбата е информиран и Общинският съвет, а дали извънредната общинска сесия ще бъде отложена, ще стане ясно днес.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

540 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Благоевград