Съветниците от ПП ГЕРБ Благоевград предават Р. Томов на прокурор

Съветникът Красимир Роячки обяви новината пред медиите на пресконференция, на която присъстваха съветници от групата на ГЕРБ в местния парламент. Припомняме, че месеци наред заради  отказ на кмета на Благоевград Румен Томов да сключи договор със законно избрания оператор на депото, боклукът на община Благоевград се извозваше до Костинброд, при условие, че на няколко километра от Благоевград стои неизползвано готовото модерно и официално открито депо край село Бучино.

С встъпването си в длъжност обаче Румен Томов отказа да подпише договора и да въведе депото в експлоатация ,заинати се, и месеци наред депото не работеше. Така за боклука бяха похарчени около 2 000 000 лева само за три месеца. Фирмата оператор сезира Комисията за защита на конкуренцията, откъдето излязоха с категорично становище, че заповедта на Томов за отказ е назаконна, че процедурата по избор на оператор не е опорочена и няма никакви нарушения и пречки депото да работи.

КЗК застави градоначалника незабавно да сключи договор и да изпълни ангажимента си към оператора, нарекъл мотивите на благоевградския кмет  в едноличното му решение за спиране на депото -смехотворни. Така след месеци лутане, накрая Томов подписа с оператора, но общината загуби милиони левове пари на данъкоплатците. Депото бе пуснато в експлоатация на 1 май, при условие, че бе готово още през октомври 2019-та година. Въпросът тук е кой ще плати загубите на общината след едноличното решение на Томов, и не е ли извършеното престъпна безстопанственост, това трябва да установява прокуратурата, казват от ПП ГЕРБ./struma.com/

1 936 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.