Съветниците от ПП ГЕРБ -Благоевград със спешно питане до кмета Р. Томов за застрояването на парк Бачиново

Спешно питане до кмета на Благоевград и председателя на общински съвет внесоха днес групата съветници от ПП ГЕРБ Благоевград, а темата на питането е свързана с намерения за  застрояване  на парк Бачиново. Гореща тема,   която в последните дни се коментира оживено в областния център и е на път да взриви сериозно напрежение,  което може да прерасне  в протестни действия.

Групата съветници настояват за спешен отговор от страна на градската управа  във връзка с  постъпили при тях множество запитвания от граждани, свързани със застрояването на терена,   върху които са разположени тенис кортовете  в зоната на парк Бачиново. Ето какъв отговор искат да получат от кмета и ОБС председателя съветниците от ГЕРБ :

Има ли входирана преписка от фирма „Универсал Строй Консулт „/правоприемник на Униспорт ЕАД/ , с която се иска от общинска администрация  да бъдат предприети административни процедури по промяна на предназначението на имот в землището на Благоевград, в местността Бачиново, на който  в момента има спортно игрище и съгласно Общия устройствен план на Благоевград попада в зона за курорт и допълващи го дейности?

Има ли входиран проект за това и какви са строителните намерения и планове на собственика?, питат съветниците.

Те настояват да им бъде отговорено и предоставени документи по случая.  Както писахме в последните дни в Благоевград се активираха коментарите около възраждане на старото намерение на фирма Универсал Строй Консулт “ да започне изпълнението на проект от времето на екскмета Костадин Паскалев, за построяване на вилно селище в местността Бачиново в района на кортовете, което ще бъде разположено на 18 декара в парка.

Застрояването бе спряно преди 8 години, когато Атанас Камбитов стана кмет. В двата си мандата той не допусна застрояване на парка и осуети намерението на Ганджов, Парашкански и Узунов, съдружници в „Универсал строй консулт“. В последните дни обаче се твърди, че във ВиК, ЧЕЗ и РИОСВ са постъпили искания за съгласуване с институциите, което отприщи коментарите около стартирането на процедурите по промяна на предназначението на имота и респективно заявено намерение за строителство от страна на собственика на имота, добит преди години със заменка, реализирана по време на управлението на Костадин Паскалев .

Фирмата стана собственик на 18 декара в парка, срещу етаж в стария мол. Заменката бе остро осъждана от жителите на града, тъй като срещу етажа от мола, Универсалстрой консулт получи златен терен в зоната за разходки и отдих на Благоевград. Отговорът на управата около това строителство трябва да бъда даден на предстоящата общинска сесия. Както писахме вчера в  ход е и заявление за разрешаване на изработване на ПУП  ,план за улична регулация и план за застрояване в парк „Ловен дом“. Очаквайте подробности.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

3 224 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Вижте още от категорията: Благоевград