Страсти и вълнения по време на сесията на ОбС – Благоевград

Създаването на ново общинско дружество и смяна на управителя на онкологичната клиника „Св. Мина“, бяха сред основните точки на днешното заседание на ОбС – Благоевград, които провокира сериозни дебати.

Социални и инфраструктурни въпроси разгледаха по време на редовната си сесия местните съветници. Те дадоха съгласие и за отпускането на еднократна помощ от 5 хил. лв. на нуждаещ се от лечение благоевградчанин.

Въпреки зададеното конструктинвно начало на заседанието, предложението на кметския екип за смяна на управителя на онкодиспансера, провокира остра размяна на реплики в залата. Точката влезе като извънредна в дневния ред.

Една част от съветниците не приеха аргументите, че промяната е наложителна, заради изтеклия срок на договора на д-р Георги Георгиев. Самият той също изрази своето огорчение.

В крайна сметка кметското предложение бе прието. Така в следващите 4 месеца, до провеждането на конкурс, поста ще заема д-р Теодор Велечев, който е и общински съветник

Другата основна точка бе свързана с приемане на дълго отлаганото решение за изграждането на физкултурен салон в НХГ „Св.св. Кирил и Методий“. Днес съветниците дадоха „зелена светлина“, а директорът на гимназията, Марин Митов не скри своето задоволство.

 

 

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

463 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Благоевград