Темата „Европа“ през погледа на инж. Р. Томов: На общината, като община, във връзка с Европейския съюз не и липсва нищо

На площад „Георги Измирлиев“ от 10:30 часа днес, благоевградската общественост отбеляза 75- годишнината от Деня на Европа и Деня на победата над Хитлерофашизма – 9 май.

Пред паметната плоча на загиналите за независимостта и на България се проведе тържествен ритуал по полагане на цветя. На събитието присъства ръководството на община Благоевград, представители на политически партии и граждани.

След тържествената церемония инженер Румен Томов коментира пред медиите темата Европа и топлата връзка на Благоевград с Европейските фондове и ръководителите на управляващите органи .

Ето какво заяви г-н Томов : „Ние сме ползвали много Европейски фондове и продължаваме да ползваме, всички средства от Европа са добре дошли за развитието и просперитета на града. Във връзка с Европейския съюз, на общината ,като община не и липсва нищо, работата е динамична и ползотворна, имаме разбиране от ръководителите на управляващите органи, но за да достигне обществото на България европейските ценности трябва да работим още много.

Когато започна прехода, ние се радвахме и си говорихме, че за нашите деца всичко ще бъде наред, че ще достигнем ценностите и стандартите на Европа, но още сме далеч от това, дано за нашите внуци стане.“, каза Румен Томов Втората световна война отнема живота на над 50 милиона души, затова датата 9 май се приема като „второто раждане“ на Европа.

На тази дата празнуваме Деня на Европа и ценностите , които изповядва, а те са неразделна част от нашия европейски начин на живот – личните свободи, демокрацията, равенството и права на човека.

 

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

1 394 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Благоевград